72 óra: Önként másokért Orosházán

72 óra: Önként másokért Orosházán

Share this content.

Orosháza – A 72 óra kompromisszumok nélkül című országos akcióban mintegy 400 diák vett részt a Székács evangélikus iskolából. Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Kotroczó Melitta

Az október 10-13-a közötti önkéntes munkák során a fiatalok megtapasztalhatják, mennyire fontos és egyben jó érzés önkéntes vállalásként segíteni másoknak. Idén a kórház gyermekosztályára kísértük el a diákokat, ahol zenés műsorral és egy kis kézműves programmal igyekeztek jobb kedvre deríteni a lábadozó gyerekeket.

Balog Eszter iskolalelkész elmondása szerint gyermekkorban kell megtapasztalni az önkéntes közösségvállalás szépségét, így beépül a fiatalok életébe és természetes, magától értetődő dolog lesz egymás segítése. Emellett megtanulják, hogy az önös érdekeknél sokkal fontosabb a közösség érdeke.

A 72 óra kompromisszumok nélkül program keretében a diákok a korábbi évekhez hasonlóan idén is templomkertet takarítottak, hadi sírokat gondoztak, idős embereknek segítettek a ház körüli munkákban, óvoda és iskola kertet tettek rendbe, valamint a kutyamenhelyen is segítettek. Az iskola negyedik alkalommal csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!