Őszi könyves ízelítő

Őszi könyves ízelítő

Share this content.

Szöveg: Boda Zsuzsa
A Luther Kiadó készülő újdonságait ajánljuk.

A bibliaolvasó Útmutató 2020-ban is kétféle formában lesz kézbe vehető: a csak az igéket tartalmazó változat mellett kapható lesz a napi igékhez válogatott olvasmányos Útmutató is.

A Luther Kiadó újdonságai közé tartozik az A5-ös méretű, Határidőnapló Lutherrel 2020 című kiadvány. A jegyzetelésre bőséges helyet kínáló napló az Útmutató napi igéi mellett a hozzájuk válogatott Luther-idézeteket is közli majd.

A 2020-as Evangélikus naptár kívül-belül megújult formában érkezik. Az érdeklődők az esztendő tizenkét hónapjának megfelelően találhatnak benne igemagyarázatokat, novellákat, verseket, évfordulós megemlékezéseket, vicceket.

Már a harmadik kiadásban jelenik meg 2019-ben a Luther Kiadó Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötete. Az idei, átdolgozott változat hiánypótló lesz azok számára, akik az Istennel való párbeszédhez fogódzót, szavakba öntött mintákat keresnek.

A versszeretőkre is gondolt idén a kiadó, méghozzá rendhagyó módon. Urbán Gyula író, költő, rendező, nyugdíjba vonulásáig bábszínházi igazgató Úrvacsora – Verses imakönyv című könyvében versformában járja körül a hitélet különböző lelkiállapotait a kételytől a megkísértésen át az elengedésig, engesztelődésig.

Ittzés Szilvia a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium angoltanáraként régóta gyűjti az órákon átélt vidám, de mélyen tanulságos történeteket. Ezek még az ősz folyamán könyv formában is olvashatók lesznek a Szent Gellért Kiadó és a Luther Kiadó közös gondozásában Tanárnő, kérem! címmel.

Az Evangélikus Élet magazinban Egy papné titkos naplójából sorozatcímmel megjelent írások hamarosan egybegyűjtve, könyvben is kaphatók lesznek. Füller Tímea humoros, olykor elgondolkodtató írásait Lente István rajzai teszik teljessé. Füller Tímea azonban a gyermekeknek szóló történeteknek is mestere. A 2006-ban megjelent, Tök Tóbiás kalandjai című, nagy sikerű karácsonyi kiadvány után idén egy szúcsalád életének eseményein keresztül meséli el Jézus születésének történetét.

A hazánkban főként Az új reformáció – 96 tétel az egyház jövőjéről című kötetével széles körben ismertté vált német teológus, Klaus Douglass 40 nap alatt az ÉN körül című munkájának magyar fordítása is hamarosan a Luther Kiadó boltjának polcaira kerül. A műfaját tekintve önismereti könyv elsősorban olyan keresőknek kínál segítséget, akik nem tartoznak még egyházhoz, de nyitottak a Biblia üzenetére. Az olvasó negyven napon át egy-egy aznapra szóló ige segítségével pontosabb képet kaphat önmagáról, miközben választ találhat a hit dolgaiban is. A meditációkat zenei melléklet egészíti ki – nyolc magyarországi evangélikus ifjúsági zenekar hallható majd.

A Luther Márton életét bemutató, népszerű rajzfilmsorozat alapján készült képregénysorozat első két része után hamarosan a harmadik és a befejező, negyedik füzet is megjelenik. A két DVD-n kiadott rajzfilmsorozathoz digitális oktatási segédanyag is készült, amely a gyermekek számára játékosan, élvezetes feladatok útján mutatja be a reformátor korát, és mélyíti el a filmben látottakat. Nemcsak új ismereteket ad át, de a frissen megszerzett tudást olykor humorosan teszteli is.

A cikk az Evangélikus Élet magazin 84. évfolyam, 39–40. számában jelent meg 2019. október 6-án.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a kiadó oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!