Vigasztalás evangéliuma – Ökumenikus megemlékezést tartottak Székesfehérváron

Vigasztalás evangéliuma – Ökumenikus megemlékezést tartottak Székesfehérváron

Share this content.

Forrás: szekesfehervar.hu
Székesfehérvár – Mindenszentek napján, halottak napja előestéjén ökumenikus megemlékezés volt a Béla úti temetőben. A „Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása” címmel versek, énekek hangzottak el, többen mécsest gyújtottak. A történelmi egyházak képviselői imádsággal, szentbeszéddel emlékeztettek az örök életre és Fehérvár polgármestere is megemlékezett az eltávozott fehérváriakról.

Az ökumenikus ünnepség a lélekharang megkondulásával kezdődött, majd a Vox Mirabilis Kamarakórus énekelt.

Mindenszentek napja azon szentek ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg. A 9. század óta kötelező ünnep, az üdvözült lelkek emléknapja, az egyháztan szerint a megdicsőült Egyház ünnepe. A katolikus egyház tanítása szerint ezen a napon az élő és az elhalt hívek titokzatos közösséget alkotnak. Ilyenkor halottainkra emlékezünk, hozzátartozóink sírjánál gyertyát gyújtunk, mely az örök világosságot jelképezi.

A katolikus, a református, az evangélikus és a baptista egyház pásztorai mondtak imát az elhunytakért.

Halottak napja előestéjén már évek óta hagyomány, hogy Székesfehérváron közösen emlékeznek az elhunytakra. A Béla úti temetőben idén is közös megemlékezést volt, melyen a város vallási felekezetei mondtak imát az elhunytakért: Bencze András evangélikus lelkész, Szász Zoltán református lelkész, Tornyai Gábor római katolikus plébános és Kovács Dániel baptista lelkész.

A megemlékezésen Székesfehérvár polgármestere Cser-Palkovics András osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!