Városi sétával emlékeztek 1956-ra a győri diákok

Városi sétával emlékeztek 1956-ra a győri diákok

Share this content.

Szöveg: Jancsó Hanna, Pintér Zsuzsanna
Intézményünk, a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium Általános Iskola és Óvoda a  hagyomány szerint a mindenkori tizenegyedik évfolyam gondjaira bízza az 1956. október 23-a tiszteletére szóló műsor elkészítését. Ebben az évben ránk került a sor, és arra gondoltunk, hogy az 1956-os győri eseményekre irányítjuk a fiatalság figyelmét.

Az osztály diákjaival készítettünk egy olyan filmet, melyben az évfolyam diákjai végig látogatják az 1956-os győri mártírok emlékhelyeit. Ezt a filmet ölelte körbe műsorunk, amely a múlt méltó őrzésére s az itthoni helytállás jelentőségére irányítja figyelmünket verssel, prózával, dallal.

A film ITT tekinthető meg.

A film zenéje Vizy Márton-Egervári Gábor, Czipott Géza szerzeménye, a címe: Néma város.

A mellékletben található dokumentumban korabeli győri fotók vannak, melyek Szakolczai Attila 1956 Forradalom és szabadságharc Győr-Sopron megyében című könyvéből valók.

Csatolt állományok: 1956_győr.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!