Rejtélyek és változás – KÖSZI Nyomkereső tábor és Megálló-istentisztelet Piliscsabán

Rejtélyek és változás – KÖSZI Nyomkereső tábor és Megálló-istentisztelet Piliscsabán

Share this content.

Szöveg: Cserni Boglárka/KÖSZI
Piliscsaba – A KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület Piliscsabán rendezte 2019. október 25-28. között 18. Nyomkereső készségfejlesztő táborát, amely a legnépszerűbb KÖSZI-s tábor. Idén 55 fiatal érkezett Piliscsabára, hogy találkozzanak barátaikkal és a lelki feltöltődés mellett izgalmas programokkal és megoldásra váró rejtélyekkel töltsék az őszi szünetet.

A változás jó vagy rossz dolog? Te szereted a változásokat? Szerettél volna már megváltozni vagy netalán valakit megváltoztatni? Előfordult már, hogy az életedben valaki vagy valami nagyon megváltozott? Hogy viselted? Mi vagy ki segíthet, hogy talpon állva maradj a változás szelében is? Az idei táborozók ezeket a kérdéseket járták körül a délelőtti programok során, de a változás” volt a fókusza a kreatív és játékos feladatoknak és természetesen a tábori áhitatoknak is. 

A tábor vezetője Karánsebesy Réka, lelki vezetője Szlaukó-Bobál Orsolya ceglédi evangélikus lelkész volt; munkájukat egy egyetemistákból és fiatal felnőttekből álló vezetői csoport segítette.

Mire taníthatnak meg bennünket a változások? Milyen példát vehetünk az Oroszlánkirály című meséjéből? Szlaukó-Bobál Orsolya igehirdetésének köszönhetően többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattak a 86. KÖSZI Megálló istentisztelet résztvevői, a Nyomkereső tábor lezárásaképp. A lelkésznő megkérdezte a gyerekeket arról, hogy mi volt a legnagyobb változás az életükben és hogyan élték meg? A válaszok között szó volt iskolaváltásról, költözésről, új közösségbe való beilleszkedésről, de még fogyási sikertörténetről is. Az Oroszlánkirály ban van egy jelenet, amelyben Szimba ellenáll a küldetésének és hezitál, nem szeretne a számára kijelölt útra lépni. Orsolya ezzel a példával azt próbálta érzékeltetni, hogy sokféle változás van, de ami rajtunk is múlik, azzal kapcsolatban bizony kitartónak és alázatosnak kell lennünk. Ehhez pedig nagy adag bátorságra és hitre van szükség. 

A Nyomkereső tábor, nevéhez híven a táborozókból a hétvége idejére detektíveket képez. A tábor során ugyanis egy bűnügyi történetben találhatják magukat a résztvevők, akiknek nyomokat kell gyűjteniük, utolsó estén pedig minden rejtélyre fény derül. Idén a történet a meseszép szicíliai kisvárosban, Taorminában játszódott, ahol egy szépségversenyt rendezett a város vezetése. 

Ha érdekel, hogyan folytatódott tovább a történet, olvasd el a résztvevők személyes beszámolóját!

Honlapunk a www.koszi.net oldalon érhető el, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az aktuális programjainkról is.
Ha a legközelebbi táborról nem szeretnél lemaradni: csapatunk már szervezi a következő KÖSZI Téli berek elnevezésű évindító hétvégéjét 2020. január 30. és február 2. között Balatongyörökön, amelyre 18-29 éves fiatal felnőtteket várunk, és ahol a következő KÖSZI Megálló-istentiszteletet is tartjuk majd.
Értesülj azonnal a fontosabb programokról, táborokról!
Kedveld a KÖSZI-t a Facebookon: http://www.facebook.com/keresztenyonkentesek
Iratkozz fel a KÖSZI-hírlevélre úgy, hogy egy üres e-mailt elküldesz ide: koszihirlevel+subscribe@googlegroups.com
A 18. KÖSZI Nyomkereső készségfejlesztő tábor a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) szervezésében, a Szívvel-Lélekkel Alapítvánnyal együttműködve valósult meg.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!