Vásáry Tamás-ösztöndíjat kapott egy evangélikus roma szakkollégista is

Vásáry Tamás-ösztöndíjat kapott egy evangélikus roma szakkollégista is

Share this content.

Forrás: Magyar Kurír
Nyíregyháza – Székely Bence, a debreceni Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium és Varga Ákos, a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium hallgatója kapta idén a fiatal zenészeket, valamint kiemelkedő önkéntes munkát végző fiatalokat támogató Vásáry Tamás-ösztöndíjat. Az elismerésről szóló oklevelet 2019. november 11-én adták át a diákoknak.

A Vásáry Tamás-ösztöndíjat 2013-ban, a világhírű zongoraművész és karmester 80. születésnapja alkalmából alapították, és rá egy évre ítélték oda első alkalommal. A pályázat célja ifjú zenészek szakmai munkájának, művészeti tevékenységének ösztönzése, és kiemelkedő önkéntes tevékenységet végző fiatalok támogatása. Az elbírálás során előnyt élvez az a pályázó, aki hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű vagy önkéntes tevékenységét hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetű személyek körében végzi vagy végezte.

Idén a bírálóbizottságot Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár, Tokody Ilona Kossuth-díjas operaénekes és a névadó, Vásáry Tamás Kossuth-díjas zongoraművész alkotta. A kiemelkedő önkéntes tevékenységért járó ösztöndíjat Székely Bence, a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégium negyedéves történelem–angol szakos hallgatója kapta megosztva Varga Ákossal, aki a nyíregyházi Evangélikus Roma Szakkollégium diákja. Az ösztöndíjról szóló oklevelet november 11-én adta át a fiataloknak Horváth Zita, Vásáry Tamás és Tokody Ilona.

A teljes cikket itt olvashatják.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!