Bibliaismereti vetélkedőt tartottak Kecskeméten az ökumené jegyében

Bibliaismereti vetélkedőt tartottak Kecskeméten az ökumené jegyében

Share this content.

Forrás: Új Ember, szöveg: Trautwein Éva, fotó: Lambert Attila
Kecskemét – Két diákból és két nyugdíjasból álló csapatok mérték össze tudásukat a kecskeméti Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége által szervezett bibliaismereti vetélkedőn, november 8-án, Kecskeméten. Nemzedékek együttműködése valósult meg, s mindez az ökumené jegyében.

A központi fekvésű Piaristák tere nemcsak a kegyesrendi gimnáziumnak ad helyet, itt található a Kecskeméti Református Kollégium Konviktusa is. Ennek dísztermében gyűltek össze a város nyugdíjasklubjainak tagjai, hogy szurkoljanak társaiknak a bibliaismereti vetélkedőn, amelyet a keresztény egyházak támogatásával és szakmai vezetésével rendeztek meg, már kilencedik alkalommal.

Az asztaloknál négy csapattag dolgozott együtt: két 7–10. osztályos diák és két nyugdíjas. A Kecskemét különböző városrészeiben működő, illetve szakmák, hobbik és felekezetek szerint szerveződő nyugdíjasklubok – összesen 13 szervezet – hívták meg fiatal barátaikat a vetélkedőre.

Az első ilyen alkalmat a városi nyugdíjasszövetség 2011-ben szervezte, azzal a céllal, hogy kedvet csináljanak a Biblia megismeréséhez. Az első helyezett jutalma egy vándorserleg, amelyet egy évre vihet haza, és három egymást követő győzelem esetén végleg meg is tarthat. Ez eddig az evangélikus nyugdíjasklubnak és a rendőrségi klubnak sikerült. Tavaly első ízben nyerte meg a serleget egy katolikus társaság, méghozzá a Szentcsalád-plébánia csapata.

Idén a téma a János-evangélium volt; a feladatokat a szervező, a Kecskeméti Református Egyházközség állította össze. A zsűriben Lévai Jánosné, a civil és az egyházi szervezetekkel való kapcsolattartásért felelős tanácsnok elnökölt. A testület tagjai a történelmi keresztény egyházak kecskeméti közösségeinek lelkipásztorai voltak: katolikus részről Hatházi Róbert, a Szentcsalád-templom plébánosa és Szabó István SchP, valamint Feczák László görögkatolikus parókus; református részről Varga Nándor lelkész, evangélikus részről Hulej Enikő és Kis János.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!