Az Északi Egyházkerület vendégül látta az elsőéves teológusokat

Az Északi Egyházkerület vendégül látta az elsőéves teológusokat

Share this content.

Szöveg és fotó: Csűry Csaba
Budapest – Az Északi Evangélikus Egyházkerület az elsőéves teológus hallgatókat szervezett formában, közösen, néhány éve hívta meg először a kerület püspöki hivatalába, s találkoztak dr. Fabiny Tamás püspökkel és a püspöki hivatal munkatársaival. A püspöki hivatalnál tett látogatás szép hagyománnyá vált az évek során, amely találkozás örömén túl lehetőséget biztosít egymás megismerésére, a kapcsolatok elmélyítésére.

Az alkalom közös énekléssel, imádsággal vette kezdetét, amely után Fabiny Tamás püspök a barátságról tartott áhítatot, szentírási és a mindennapi életből vett példákkal alátámasztva. 

A beszélgetést bemutatkozással kezdték, ahol megismerhettük a hallgatók személyes motivációját, betekintést nyerhettünk a családi és gyülekezeti életükbe. 

A találkozó felénél a lelki táplálékot követően megérkezett a pizza, amely a testi felüdülésen kívül a diákok hangulatát is nagyban oldotta.

Ezt követően került sor az Olyanok voltunk, mint az álmodók című, nemrég készült dokumentumfilm levetítésére, amely a rendszerváltás előtti szorongatott éveket, az egyház küzdelmeit és a rendszerváltást követő örömeit mutatta be.  A filmet követően jó beszélgetés alakult ki a korszakról és annak megpróbáltatásairól. 

Az elsős teológus szakos hallgatókon kívül még két elsőéves hittanár szakos hölgy is érkezett az alkalomra, a csapat kísérője most is Réz-Nagy Zoltán egyetemi lelkész volt.

Az alkalom végén a püspök megköszönte mindenkinek a részvételt és különleges, tanulmányaikat segítő könyvekkel ajándékozta meg a hallgatókat, valamint északi kerületi kulcstartót és hűtőmágnest is kaptak a fiatalok. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!