Regionális férfinap volt Pesterzsébeten

Regionális férfinap volt Pesterzsébeten

Share this content.

Szöveg és fotó: Blatniczky János Dániel
Budapest – Pesterzsébet – Regionális férfinapra hívogattak 2019. november 23-án a Pesterzsébet Evangélikus Egyházközség gyülekezeti házába. A nap igei mottója, s egyben a nyitó áhítat alapigéje Mt 8, 11-ből szólt: „Sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek ... a mennyek országában!”

A délelőtt féltízkor kezdődő programra összegyűlt lelkes kis csapat számára dr. Garádi Péter készült tartalmas, megszólító előadással A keresztyénség helyzete, perspektívái és küldetése a mai korban - És hol vagyok én a rendszerben?” címmel. A csoportos beszélgetések során mindenki hozzátehette a témához saját gondolatait, így imádkozhattunk együtt megújulásért.

Az ebéd után illusztris vendég lépett a színpadra: Takáts Tamás blues zenész, a Takáts Tamás Blues Band, a Karthago és az East együttesek frontembere beszélt megtéréséről. Őszintén tárta a hallgatóság elé, honnan és hogyan talált haza az Úr Jézushoz, milyen megtapasztalásai voltak megtérése óta. Ezen kívül három dal eléneklésével is gazdagította a programot, bizonyságot téve arról, hogy a zenét hogyan hatja át Krisztus Lelke.

A nap zárásaként, az úti áldás előtt Koháry Ferenc férfimissziós referens adott rövid áttekintést a férfimisszió helyzetéről, majd a gyülekezet ifjúsági zenekara tartott mini blues koncertet, friss lendületet adva az utolsó közös perceknek.

A résztvevők tanításban és lelkesítő élményekben gazdagított lélekkel adhattak hálát az Úrnak a nap ajándékaiért.

E sorok írója köszönetet mond a pesterzsébeti Józsué férfikörnek, s mindazoknak, akik a nap szervezésében, lebonyolításában, szolgálataiban részt vállaltak. Soli Deo Gloria!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!