Bibliaolvasási tervek adventre

Bibliaolvasási tervek adventre

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu
Az év utolsó hónapja a legtöbb ember életében sokkal zaklatottabb, mint amilyennek az adventi várakozásnak ideális esetben lennie kéne. Ha nem tudjuk megspórolni magunknak a rengeteg sütést, a munkahelyi utolsó hajrát és az ajándékok utáni rohanást, akkor se keseredjünk el, mert egy kis csöndességet akkor is bele lehet csempészni a mindennapokba.

Bizony vannak olyan időszakok, amikor napi tizenöt perc bibliaolvasásra fordított idő is soknak tűnik. Különösen adventben, hiszen az elcsendesedés és várakozás időszaka az év legsűrűbb, leghajszoltabb hónapjává változott. Advent azonban nem erről szól, és ezt érdemes tudatosítani magunkban. Ha szeretnénk végre nem úgy megérkezni szenteste a templomba, mintha lefutottuk volna a maratont, akkor érdemes mindennap figyelmet fordítani az ünnep lényegére, különösen az ünnepeltre. Ne csak advent vasárnapjain kapjunk a szívünkhöz, hogy már megint eltelt egy hét igazi ráhangolódás nélkül, hanem készüljünk az ünnepre minden egyes nap! Ehhez segítségünkre lehetnek különféle olvasási tervek, melyek huszonnégy napon keresztül segítenek, hogy ne veszítsük szem elől a lényeget még a rohanás közepette sem. 

Lukács evangéliuma

Ez a kihívás kicsit több elhatározást igényel, hiszen egy egész bibliai fejezet napi elolvasását írja elő. Lukács evangéliuma pontosan huszonnégy fejezetből áll, így ha belevágunk, akkor szentestére nemcsak a karácsonyi történetet idézhetjük fel magunkban, hanem Krisztus egész életét. Hiszen Jézus születése nem egy aranyos kisgyermekről szól, hanem a világot megváltó Messiásról, aki meghalt és feltámadt, így karácsony ünnepe már előrevetíti húsvét üzenetét is. Egészen különleges utazásnak lehetünk részesei, ha az elejétől a végéig elolvasunk egy evangéliumot!

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék: Biblia - olvasás - advent -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!