Újraélesztést tanultak a Sztehlo-s diákok

Újraélesztést tanultak a Sztehlo-s diákok

Share this content.

Szöveg és fotó: Vicziánné Salla Ildikó
Budapest – Az Országos Mentőszolgálat a Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi ágazati szakpolitikai program keretében országos közösségi újraélesztési tréning sorozatot indított.

A program keretében december 4-én az Országos Mentőszolgálat nyolc munkatársa tartott a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban közösségi újraélesztési oktatást.

A gimnázium teljes diákközössége - 518 gimnazista és 30 pedagógus - sajátította el az alapvető elméleti tudnivalókat, a legfontosabb életmentő műfogásokat és gyakorolhatta az újraélesztést az ún. ambu-babákon.

A mentőszolgálat munkatársai elmondták, hogy az oktatásnak is köszönhetően nőtt Magyarországon a civil emberek által sikeresen megkezdett újraélesztések száma. 

Reméljük, hogy a tanfolyam hozzájárul ahhoz, hogy vészhelyzet esetén segítséget tudjunk nyújtani bajbajutott embertársainkon.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!