Advent alkalmával mindenki tapasztalja meg a feltétel nélküli szeretet csodálatos érzését!

Advent alkalmával mindenki tapasztalja meg a feltétel nélküli szeretet csodálatos érzését!

Share this content.

Forrás: Főnix Kommunikáció
Debrecen – Az igazi finn mikulás december 5-i debreceni látogatása kapcsán Bódor Edit Joulupukki üzenetét is tolmácsolta, aki szerint: legyünk jók és a karácsonyi béke és szeretet töltse be szíveinket! A Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője kiemelte, hogy a Mikulás csütörtökön 15.45-kor indul a Régi Városházától és 16 órára érkezik meg a Kossuth térre. Joulupukki és manói a kb. félórás szabadtéri program után a DMJV Család- és Gyermekjóléti Központjába is ellátogatnak.

A sajtónyilvánosság elé tárt, de zártkörű program során a Mikulás több mint 100 hátrányos helyzetű gyermekkel fog találkozni. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a debreceni Advent varázslatos hangulatát tovább emeli M. Tóth Zsolt jégszobrász jégvarázs show-ja. A művész december 15-én és 21-én hatalmas jégtömbökből különleges figurákat farag ki majd sokunk örömére a Kossuth téren.

Asztalos Richárd, a Debreceni Evangélikus Egyházközség evangélikus igazgató lelkésze azt hangsúlyozta, hogy nagyon fontos, hogy az egyházak minden lehetőséget megragadjanak annak érdekében, hogy megmutatkozzanak a nagyközönség előtt, mert csak így lehet valódi értéket felmutatni, sikeresen kapcsolódási pontokat kínálni a nem hívők számára. Az evangélikus egyház alkalmai arről szólnak, hogy az ünnepkör alkalmával mindenki megtapasztalhatja Isten feltétel nélküli szeretetének csodálatos érzését.

Bereczki Lajos, a Baptista Teológiai Akadémia rektorhelyettese szerint örvendetes módon nagyon sok debreceni program közvetíti az Advent valódi üzenetét. Ennek megfelelően a helyi baptista gyülekezet tagjai is rendszeresen diakóniai és karitatív tevékenységet végeznek Debrecenben, illetve támogatják azokat a közösségeket, akik a hajléktalanokkal foglalkoznak, de lelki és anyagi segítséget kínálnak a súlyos, daganatos betegségben szenvedőknek is.

Sipos Barnabás, a Debreceni Szent Háromság Magyar Ortodox Egyházközség parochusa arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei advent a helyi ortodox közösség számára különösen jelentős, miután december 28-án megtartják a Debreceni Szent Háromság magyar ortodox egyházközség templomának felszentelését. Az ünnepségen részt vesz a Magyar Ortodox Egyház metropolitája is.

Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője azt hangsúlyozta, hogy a filmszínház - hasonlóan az év többi ünnepi alkalmaihoz - az adventi időszakhoz is csatlakozott ingyenesen látogatható filmvetítésekkel. December 7-én 16.00 órától az Interjú Istennel című filmet vetítik le, amelyet az evangélikus gyülekezet által szervezett beszélgetés követ.

Egy héttel később, december 14-én, 16 órától Wim Wenders Ferenc pápa – Egy hiteles ember című dokumentumfilmje tekinthető meg, a vetítést követően a házigazda a Római Katolikus Egyházközösség lesz. Egy különleges kezdeményezésről is hírt adott Fejér Tamás, amelyet autista gyermekeknek és családtagjaiknak szerveznek. Egy közkedvelt mesefilmet, a Jégvarázs 2. részét lehet megtekinteni egy ún. csendes vetítés keretében, szűrt teremfénnyel és halkabb körülmények között.

Bíró Csaba, a Valcer Táncstúdió művészeti vezetője elmondta, hogy a jövőre fennállásának 30 éves évfordulóját ünneplő együttes Karácsonyi Valceremónia című műsorával december 21-én - két alkalommal - 16 és 19 órától is várja a közönséget a Kölcsey Központban. Az idei karácsonyi gálaműsoron táncos utazást tesznek a világ körül, ahol a versenytáncosok káprázatos standard, latin és show táncai láthatók majd.

Címkék: advent - Debrecen -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!