Advent három arca

Advent három arca

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Ádám
Salgótarján – Közel 60-an gyűltek össze a salgótarjáni evangélikus imaházban 2019. november 30-án. Nagy várakozás és kíváncsiság előzte meg a csendesnapot, hiszen Balicza Iván, egykori salgótarjáni lelkész (1979-1990) és felesége, Ferenczi Ilona látogatta meg a gyülekezetet.

A gyülekezeti nap igei köszöntéssel és énektanulással kezdődött, majd Balicza Iván Advent három arca című előadása következett. Értékes igei gondolatokat hallhattunk az ószövetségi próféciákról, Jézus Krisztusnak a világba és egyben személyes életünkbe való belépéséről, illetve második eljöveteléről. Az evangelizáció végén a hallgatóság kérdéseket tett fel az előadónak, de többen bizonyságot is tettek, illetve hozzászóltak a témához. Gazdag, jókedélyű beszélgetés alakult ki. A délelőtt folyamán a gyerekek adventi kézműveskedéssel foglalták el magukat a szomszéd épületben.

Délben a gyülekezeti tagok által készített finom ebéd volt a következő napirendi pont, ami alatt kellemes beszélgetések alakultak ki, immár kötetlenebb formában. A szeretetvendégség után 6-10 fős csapatokra oszlott a társaság és egy gyülekezeti, valamint adventi kvízben adhattak számot tudásukról. A vidám közösségi játékot nagy éneklés és Horváth-Hegyi Ádám áhítata zárta (Róm 12,12 alapján).

Jó volt átélni a közösség erejét, és látni, hogy jöttek régi/új érdeklődők is. Hála érte Istennek!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!