Önzetlen segítőinek mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet az önkéntesek világnapján

Önzetlen segítőinek mondott köszönetet az Ökumenikus Segélyszervezet az önkéntesek világnapján

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu, fotó: Fekete Dániel / MÖS
Budapest – December 5-ét az ENSZ nyilvánította az önkéntesek világnapjává. E jeles alkalomból az elmúlt évek során végzett lelkes, kitartó és önzetlen munkáért mondott köszönetet önkénteseinek az Ökumenikus Segélyszervezet az Adventi Ünnep a Bazilikánál elnevezésű rendezvénysorozat helyszínén felállított adománypontjánál. A díjazottak között volt Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is.

Az elismeréseket Lehel László elnök-igazgató és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó adták át olyan önkénteseknek, akik az elmúlt években kiemelkedően sok segítséget nyújtottak a szervezetnek. A kitüntetettek méltatásakor több esetben emelték ki az önkéntes nyitottsága, rugalmassága és megbízhatósága mellett a kedvességet, a jó humort, illetve a közvetlen egyéniséget, melyek a segítő tevékenység mellett mind hozzájárulnak az önkéntes közösség építéséhez. A legtöbbek esetében ezen túl a megbízhatóságot domborították ki, amely által az önkéntesek oszlopos tagjává váltak a csapatnak. Van, akit fiatalos lendülete és nyitottsága, mást pont a megszerzett tapasztalatok mennyisége és annak hasznosítása tesz különleges tagjává a közösségnek, de szükség van a jó problémamegoldó képességre is, ami váratlan helyzetek azonnali megoldásában válik kiemelten hangsúlyossá a segélyszervezet programjai során. Az oklevelek átadásakor volt, akinek kiegyensúlyozottságát és gyermekeket segítő munkáját hangsúlyozták, míg más kiemelkedő elkötelezettsége, kitartása és szorgalma tesz üde színfoltjává a különböző egyéniségű segítőkből álló, de annál összetartóbb közösségnek.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy az önkéntes csapat olyan háttérbázis, akik nélkül kevesebbet tudna vállalni a segélyszervezet, ezért nagyon hálás mindenkinek, aki ily módon csatlakozik a rászorulókat segítő munkához. Mint mondotta, a számok tükrében ez mintegy 1.000 fő 10.000 óra önkéntes munkáját jelenti a gyakorlatban. Az oklevelek átadását követően következett a meglepetés: a díjazóból is díjazott vált. Lehel László elnök-igazgató Gyurta Dánielhez fordulva mondott köszönetet az elmúlt években mutatott, számos formában testet öltő segítő elköteleződéséért.

Az olimpiai bajnok elkötelezett önkéntes tevékenységét Gáncs Kristóf kommunikációs igazgató méltatta a következők szerint: „Gyurta Dániel, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja. Elismerései, díjai felsorolásával meg sem próbálkozunk. Dani 2016-ban csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntes csapatához és azóta töretlen elkötelezettséggel és példaértékű alázattal segíti munkánkat. Rendkívül sokszínű sportdiplomáciai tevékenysége mellett mindig szakít időt az önkéntes munkára is: rendszeres résztvevője a segélyszervezet figyelemfelhívó-, adománygyűjtő- és segélyakcióinak, és sok fiatal példaképeként fontos szerepet vállal a társadalmi szemléletformálásban is. Fontos kiemelni, hogy Dani nemcsak sajtótájékoztatókon ölti magára a kék pólót vagy kabátot: ha kell élelmiszercsomagot állít össze, iskolatáskát pakol be, tűzifát hord vagy ételt oszt, sőt, akkor sem riad vissza, ha jelmezben kell szumózni a gyereknapra érkező iskolásokkal. Mivel Dani az úszástól való visszavonulása óta sem hanyagolja a sportot, így örömmel csatlakozott a segélyszervezet jótékonysági futóközösségéhez is. Két alkalommal is arca volt a Beregszászi Jótékonysági Félmaratonnak, és mivel köztudott, hogy szívügye a határontúli magyarok támogatása, biztosan mondhatjuk, nem a 2019-es volt az utolsó alkalom, hogy több száz gyermek élén vág neki a kárpátaljai domboknak. Mikor ma az év önkéntes díjátadón elismerjük és megköszönjük Dani eddigi munkáját, hangsúlyozzuk: ez még csak a kezdet s reméljük, hogy még sok-sok évig segíthetünk együtt Magyarország határain innen és túl!”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!