Prevenciós, figyelemfelhívó matricákat helyeztek a buszokra

Prevenciós, figyelemfelhívó matricákat helyeztek a buszokra

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Vásári Erzsébet, fotó: Lehoczky Péter
Békéscsaba – Baleset-megelőzési témájú ötleteket hordozó autóbuszokat mutattak be 2019. december 5-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Volánbusz sajtótájékoztatóján. A járatokra felkerült rajzos dekorációkat a békéscsabai evangélikus gimnázium művészeti szakgimnáziumának grafikus diákjai készítették.

Az eseményen Szombati Andrea, rendőrségi sajtószóvivő elmondta, országszerte nagy hangsúlyt fektetnek a balesetmegelőzés előtérbe helyezésére. Ezen belül fontos kiemelni, hogy a közlekedési baleseteket elsősorban maguk a közlekedők tudják megelőzni, illetve ők is tudják előidézni a szabálytalanságokkal. Ennek bemutatására változatos programokkal igyekeznek minden korosztályt megcélozni, amit ezúttal a Volánbusszal közösen tesznek meg. Ez az együttműködés pedig azért fontos számukra, mert az autóbuszokon való figyelemfelhívó dekorációk elhelyezésével egész Békés megye lakosságához eljut üzenetük.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!