Adventi kórustalálkozót tartottak Pápán

Adventi kórustalálkozót tartottak Pápán

Share this content.

Forrás: veol.hu, szöveg és fotó: Laskovics Márió
Pápa – Adventi kórustalálkozót tartottak a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete és a Pápai Evangélikus Egyházközség kórusa szervezésében 2019. december 8-án, az evangélikus templomban. A tizennyolc éves múltra visszatekintő eseményen Baán Éva elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Unger Tamás alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

A karácsonyt Európa egyes országaiban a fény ünnepének vagy a fenyőfa ünnepének nevezik. Bárhogy is hívjuk, a karácsony eredete nem változik: a hit, remény, szeretet és béke négyes egysége számunkra Jézus születésének ünnepét jelenti. Amikor fény és a fenyőfa ünnepéről beszélnek, nem tudatosan, de mégis ugyanarra gondolnak, hiszen a fény ebben az esetben Jézust jelenti, a fenyő pedig mint örökzöld fa, a betlehemi csillaggal a tetején azt a fénycsóvát mutatja, ahogy egy csillag lehull a földre. Amikor ünnepelünk, örülünk, gyakran dalra fakadunk, s ezek a dalok mindannyiunknak segítenek megélni az ünnepet” – emelte ki.

A hangversenyen a Honvéd Bajtársi Klub Vidám Nagyik Énekkara, a nyugdíjas egyesület énekkara, a Szent Anna Kórus, az evangélikus gyülekezeti kórus, valamint az Éneklő Szülők Kara működött közre.

A képes beszámoló itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!