Mintegy 400 korcsolyázó diák formázta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a műjégen

Mintegy 400 korcsolyázó diák formázta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a műjégen

Share this content.

Forrás: segelyszervezet.hu
Budapest – Mintegy 400 korcsolyázó diák – köztük a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium több diákja – formázta meg a 1353-as adományvonal számjegyeit a városligeti műjégpályán, hogy felhívják a figyelmet a rászorulók megsegítésének fontosságára.

A drónnal felvett, látványos óriás élőkép megformálásába bekapcsolódott Kovács Koko István olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, illetve olyan ismert önkéntesek, mint Katus Attila sportaerobik világbajnok és életmódtanácsadó, valamint Rátonyi Kriszta és Iszak Eszter műsorvezetők.

A nagyszabású akció kapcsolódik az ország legnagyobb ünnepi összefogásához, az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű országos adventi pénzadománygyűjtéséhez, melynek céljait a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. A hívásokból valódi segítség lesz, egy élelmiszercsomag ára például 40 hívás az adományvonalra.

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond a városligeti műjégpálya üzemeltetőinek a helyszín biztosításáért és a szervezésben nyújtott segítségükrt. Köszönet illeti a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium, a Liszt Ferenc Általános IskolaTörök Flóris Általános Iskola, Testnevelési Egyetem diákjait, akiknek közreműködésével megvalósulhatott a látványos élőkép.

Az esemény része volt a Budapest Európa Sportfővárosa rendezvénysorozatnak, melynek karitatív partnere az Ökumenikus Segélyszervezet.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!