Rekordszámú ajándékot gyűjtöttek a Karácsonyi Angyalok

Rekordszámú ajándékot gyűjtöttek a Karácsonyi Angyalok

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: L.B.
Békéscsaba – Rekordszámú, közel 1900 ajándékcsomag gyűlt össze a Karácsonyi Angyalok címet viselő kezdeményezés során – ismertette a szervező, Bonnyai Sándor.

Az akció pénteken ért véget, mégpedig azzal, hogy a békéscsabai evangélikus általános iskola tanulói élőláncot alkotva pakolták fel az intézményben összegyűlt felajánlásokat a folyosóról egy Mikulás által vezetett lovaskocsira, amivel aztán bejárták a további békéscsabai gyűjtőpontokat.

A játékokat, higiéniai eszközöket és édességet tartalmazó pakkok egy-egy kisgyermek karácsonyi ajándékai lesznek. Bonnyai Sándor elmondta, ezúttal nem cipősdobozokba, hanem celofán tasakokba várták az adományokat, azokat nemcsak Békéscsabán és a megyében, hanem országszerte több helyen gyűjtötték. A csomagokat a jövő héten viszik el Kárpátaljára, és öt nap alatt 11 települést bejárva osztják szét a rászoruló gyermekek között. A felajánlások egy bizonyos része Békés megyében marad, azokat a zsadányi óvodások kapják meg.

Hivatkozások: További képek. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!