Adventi sokadalom volt Négyfaluban – Beiktatták Koszta István püspökhelyettest

Adventi sokadalom volt Négyfaluban – Beiktatták Koszta István püspökhelyettest

Share this content.

Forrás: evangelikus.net, szöveg: Simon Andrea, fotó: FlyFilms
Bácsfalu – A bácsfalusi gyülekezet volt az idei esztendő egyházkerületi adventi sokadalmának a házigazdája, amelyik december 14-én, szombaton délelőtt 11.00 órától kezdődött a bácsfalusi parókia udvarán.

A gyülekezőket a zágoni ifjúsági fúvós-zenekar előadása köszöntötte Musát Gyula karnagy vezetésével, majd a négyfalusi cserkészek mutatták be az általuk készített betlehemest. A kedves műsor után a szereplők és a közönség együtt vonult fel a Hétfalusi Magyar Ifjúsági Klub által szervezett karácsonyi vásárhoz, itt adták elő Tatrang, Zajzon és Pürkerec boricásai sajátos karácsonyi táncukat.

Az eseménysorozat este 6 órától folytatódott a bácsfalusi egyházközség gyülekezeti termében tartott Borcsa Esttel. A házigazda lelkész köszöntése után Zelenák József esperes vezette fel az előadókat: Adorjáni Dezső Zoltán és Kondor Péter püspököket, akik a két egyházkerület jelenéről, kihívásairól, terveiről beszéltek, de élettörténetükről, magánéletükről is megosztottak részleteket, ezáltal személyesebbé téve az eseményt. Fazakas Imola zongorajátéka és az ezt követő szabad beszélgetés méltó lezárása volt a napnak.

KÉPEK AZ ELSŐ NAPRÓL.

Vasárnap 12 órára hívogatták a harangok az érdeklődőket az ünnepi úrvacsorás istentiszteletre, amelyen igét hirdetett Kondor Péter püspök, a liturgiai szolgálatot Adorjáni Dezső Zoltán püspök és Zelenák József esperes végezték. Az ünnepi istentiszteleten került sor Koszta István püspökhelyettes szentelésére.

Az alkalmas és alkalmat időben vállalt, jó szívvel és lélekkel végzett munka, szolgálat privilégiumára hívta fel a figyelmet szentelési beszédében Adorjáni Dezső Zoltán püspök, hangsúlyozva, hogy „zarándok társként” járva a szolgálat útját, késznek, nyitottnak, meghallgató embernek kell lennie annak, akit Isten szolgálatra hívott. Mindig a szolgálat áradatában állva, vállalva a sok munkát, átérezve saját életének tartalmát és súlyát mindenekelőtt Isten szent színe előtt – ez a szolgálat, amelyre elhívta a Mindenható Koszta István püspök-helyettest, és akit a jelenlevő lelkészek Confirma imádsággal és áldással indítottak útjára szolgálatában.

Az alkalom ünnepi jellegét erősítette a sepsiszentgyörgyi Cantate gyermekkórus, illetve a brassói Mátka népdalcsoport éneke. Az ünnepi hétvégét a közös ebéd zárta a parókia udvarán, ahol a brassói Mátka népzenekar szolgáltatta a zenét.

KÉPEK A MÁSODIK NAPRÓL.

Az Adventi Sokadalom szervezői: Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház Püspöki Hivatala, a Brassói Egyházmegye Esperesi Hivatala, a Bácsfalusi Evangélikus Egyházközség, a Borcsa Mihály Keresztyén Kulturális Egyesület, a Via Barcensis Keresztyén Kulturális Egyesület és az EVIKE – Evangélikus Ifjúsági Kerestyén Egyesület.
Támogatók: Magyarország Kormánya és Miniszterelnöki Hivatala, a Bethlen Gábor Alap és a Nordkirche.

További képek a Déli Evangélikus Egyházkerület Facebook oldalán:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!