A leragasztott postaláda

A leragasztott postaláda

Share this content.

Forrás: kotoszo.blog.hu, szöveg: Boda Zsuzsa
Kétféle ember létezik. Az egyikük kíváncsisággal böngészi végig a postaládájában található hirdetéseket, a másikuk egyértelmű üzenetekkel jelzi a postások felé ezek fölöslegességét.

Nemrégiben hétféle reklámújság volt a postaládánkba gyömöszölve, mintegy négykilónyi mennyiségben. Épp ráértem, így kíváncsiságból átlapoztam, hogy megnézzem, mi mindent nem fogok akciósan megvenni. Több ismerősöm viszont hétről hétre alig várja ezeket a különleges hírforrásokat. Tollal a kezükben gondosan áttanulmányozzák a kínálatot, bejelölik, hol mit szeretnének megvenni, majd elindulnak a bevásárló körútra.

Sokak számára azonban nincs annál idegesítőbb, mint amikor reklámújságokkal tömik tele a levélszekrényüket. Bosszantó is, ha a kéretlen, ingyenes szóróanyagok közé bekeverednek a fontos levelek, számlák, és emiatt halmozódik fel ki nem fizetett tartozás.

Többféle megoldás létezik a problémára. Van, aki leszereli a levélszekrényét, és postafiókot nyit, míg más inkább felszerel még egyet a nyomtatott reklámoknak. A minap egy köztes megoldást láttam: a falra szerelt szekrény nyílása alatt nagy betűkkel, két felkiáltójellel a végén, ékeskedett a felirat: „Ne dobj bele semmit!!” A nyomaték kedvéért pedig széles ragasztószalaggal le is volt ragasztva a nyílás. Biztosra ment a tulajdonos… 

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!