Vasárnapi ige: Az élet nem állóvíz

Vasárnapi ige: Az élet nem állóvíz

Share this content.

Szöveg: Pethő-Szűcs Mária, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Te uralkodsz a dühöngő tengeren; ha hullámai tornyosulnak, te lecsendesíted őket.” (Zsolt 89,10)

Maga a békesség Ura adjon nektek mindig minden körülmények között békességet.” (2Thessz 3,16a)

Az élet nem állóvíz. Hányszor vágyunk a csendes víztükörre, amikor semmi sem zavar meg minket! Amikor minden sima, kiszámítható, simogató. De időről időre jön a szél, felborzolja a hullámokat, kibillent minket az egyensúlyunkból. Ilyenkor kapaszkodnánk mindenbe, mindenkibe, de kicsúsznak a dolgok a kezünk közül, a legbiztosabbnak tűnő dolgok is megroppannak.

Egy óriási hajó is papírhajónak tűnik a tengeri viharban. Kivéve, ha van horgonya. Mert míg a hullámok játszanak a hajóval, a horgony biztosan tartja azt, még ha kívülről nem is látszik. Ilyen az Istenben bízó ember élete is. Életünk hajóját sok minden meg-megdobja, tépázza, játszik vele, mint szél a hullámokkal. De biztosak lehetünk benne, hogy életünk horgonya, Jézus megtart minket.

Mivel? A szavával. Ahogy egykor Jézus szava lecsendesítette a vihart, úgy képes lecsendesíteni a mi zaklatott szívünket is. Jézus szava tud rendet teremteni összekavarodott gondolatainkban, vele győz az Istenbe vetett remény az emberi reménytelenség felett. Ő az, aki megtart, míg le nem csendesül a vihar körülöttünk, s tükörsima nem lesz a tenger, az élet tengere. A viharban kapaszkodjunk bele. Minden vihar véget ér egyszer.
*
„Dicsérem nevedet, Atyám és Teremtőm, mert tőled, általad és érted van minden. Áldott légy, hogy magadhoz vonsz mindeneket. Áldott légy, hogy magadhoz vonsz engem is. Add, hogy a nyugtalan világban ma benned találjak nyugalmat.” (Luther Márton)

 

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
A Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!