Vízkereszt a külmisszió ünnepe

Vízkereszt a külmisszió ünnepe

Share this content.

Szöveg: B. Pintér Márta, videó: Győri András Timótheus
Nagytarcsa – Az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) a Vízkereszt ünnepét megelőző vasárnapon, január 5-én indította el 2020. évi adománygyűjtő akcióját. Idén a Nagytarcsai Evangélikus Egyházközség adott otthont a nyitó rendezvénynek.

Délelőtt az istentiszteleten a lelkészi elnök, B. Pintér Márta hirdette Isten igéjét,

délután pedig az EKME vezetőségének más tagjai mutatták be vetített képes előadás keretében az egyesület jelenlegi szolgálatait.

Kiemelten szóltak a Nairobi nyomornegyedeiben élő árva gyermekek támogatásáról. Februárban ugyanis tizenkét fős szolgáló csapat utazik ki Kenyába az EKME szervezésében. Jórészt orvosok és egészségügyben dolgozók, akik a pártfogói programban résztvevő kisdiákokat, fiatalokat megvizsgálják, vitaminokkal látják el, és ha szükséges, az adott körülmények közt megpróbálják gyógykezelni őket. A magyar delegáció tagjai valamennyien felvállalták, hogy utazásuk költségét saját maguk fedezik, ugyanakkor a kenyai gyermekek számára tervezett egészségügyi táborhoz, az árvák és családjaik megajándékozásához, a gyógyszerek megvételéhez szeretettel fogadják gyülekezeti csoportok anyagi segítségnyújtását. Az EKME idei, vízkereszttől húsvétig tartandó adománygyűjtő akciójának célja tehát ennek az új kezdeményezésnek, az egészségügyi tábornak (Medical camp) támogatása.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!