Így kapcsolódik az úrvacsora a nukleáris erőmű építéséhez

Így kapcsolódik az úrvacsora a nukleáris erőmű építéséhez

Share this content.

Forrás: teol.hu, szöveg: szeri Árpád
Bátaapáti – A reformáció genfi emlékműve előtt. Ez a címe lllyés Gyula azon versének, melynek egy részlete Decsi-Kiss Jánost is megihlette: „szobádban volna villany,/ ha nem lép Giordano Bruno a tűzbe?/ Hol kezdődött, hogy atomerő is van/ S holnap rakétán repülsz ki az űrbe?” A máglyától az atommáglyáig, a tűztől a nukleáris energiáig, a Földtől a világűrig ívelő gondolatsor napjainkban is tartó, sőt, a jövőben is működtethető cselekvési programot indukált.

Az Egressus, azaz Egyesülés nevű cselekvési program a reformáció 500. évében született. Ötletgazdája Decsi-Kiss János újságíró, képzőművész, aki a hit és az atomenergia összekapcsolásával az egyházi és világi együttműködés széles horizontját teremtette meg. A folyamat újabb állomásaként 2020. január 10-én neves meghívottakkal zajlott le találkozó Bátaapátiban.

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő Kft. meghívására Kondor Péter evangélikus püspök és Rácz József református esperes, valamint Kovács Pál államtitkár, prof. dr. Szécsi Gábor dékán, a PTE tanszékvezető egyetemi tanára, Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója és dr. Kereki Ferenc, a Radioaktív Hulladékkezelő Kft. ügyvezetője tekintette meg a Nemzeti Radioaktívhulladék-tárolót.

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!