Egyeztetés – Szerveződik a gyermek- és ifjúsági önkormányzat Mezőberényben

Egyeztetés – Szerveződik a gyermek- és ifjúsági önkormányzat Mezőberényben

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: P. G.
Mezőberény – A Csendes közben, a helyi evangélikus óvoda területén található önkormányzati épület, elsősorban az ott lévő tornaszoba kérdéséről egyeztetett Siklósi István a közelmúltban az egyház képviselőivel.

A megbeszélésén részt vett Kondor Péter püspök, Lázárné Skorka Katalin lelkész, Valentinyi Erika, a Magyarországi Evangélikus Egyház nevelési és oktatási osztályának pedagógiai szakértője, illetve Körösi Mihály, a város alpolgármestere.

Siklósi István elmondta, közel három éve, amikor a Kodály utcai óvodánál tornaszoba építésére nyertek pályázatot, akkor beszéltek először arról, hogy az épületrészt az óvoda többi ingatlanjával azonos módon átadnák üzemeltetésre, illetve használatba az egyházi fenntartónak.

A polgármester kiemelte, az átadást egyebek mellett azért is támogatja, mert a közös üzemeltetés igen nehézkes, s ez így megszűnne. Maga a helyiség az önkormányzati óvoda feladatellátási helyeként van bejelentve jelenleg is. Ezt csak a képviselő-testület szüntetheti meg júliusi határidővel.

A településvezető kifejtette, jelenleg is vizsgálják, hogy miként lehetne már korábban az evangélikus óvoda rendelkezésére bocsátani a tornaszobát. Az egyeztetések zajlanak a kérdésben, és igyekeznek minél előbb megoldást találni az ügyben.

A polgármester egy másik fiatalokról szóló hírről is beszámolt. A közelmúltban megtartotta a gyermek- és ifjúsági önkormányzat előkészítő csoportja az első foglalkozását. A programon mintegy 30 fiatal vett részt, és előreláthatólag február végén választják meg a tagok a GYIÖK tisztségviselőit. Ötleteik a városi „nagy” önkormányzat munkáját is segíthetik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!