Az apostolok cselekedeteire összpontosít az ökumenikus imahét

Az apostolok cselekedeteire összpontosít az ökumenikus imahét

Share this content.

Forrás: MTI, hirado.hu
Budapest – Az apostolok cselekedeteire összpontosít a vasárnap kezdődő ökumenikus imahét – emelte ki a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1-en.

Fischl Vilmos evangélikus lelkész elmondta: a MEÖT a Katolikus Püspöki Konferenciával együtt szervezi minden évben az ökumenikus imahetet.

Idén az országos megnyitó istentiszteletet Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartották vasárnap este hat órakor, ahol Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke hirdetett igét.

Az ökumenikus imahét vasárnaptól egy héten keresztül országosan megmozgatja a híveket – hangsúlyozta Fischl Vilmos. Hozzátette: minden évben egy adott ország keresztény közössége készíti elő az imahét anyagát. Idén a máltaiak alakították a tematikát, a központi téma pedig az emberségesség és a másikra való odafigyelés.

VIDEÓ: https://hirado.hu/videok/kezdodik-az-okumenikus-imahet-a-krisztus-hivok-egysegeert/#

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!