Ökumené Téten

Ökumené Téten

Share this content.

Forrás: Facebook.com / Téti Evangélikus Egyházközség
Tét – A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) január 19. és 26. között rendezi meg az ökumenikus imahetet. A Téti Evangélikus Templomban az ökumenikus istentisztelet 2020. január 23-án került megtartásra, melyen igét hirdetett Borsi Péter református lelkész; a liturgiai szolgálatot Megyeri Ciprián katolikus plébános és Vladika Zsófia evangélikus lelkész végezte.

A templom padsorai megteltek kicsikkel és nagyokkal, ahol református, katolikus és evangélikus gyülekezeti tagok együtt imádkoztak és énekeltek, hiszen mindannyian Isten követői vagyunk. Az istentisztelet végén mindhárom lelkész áldással bocsátotta el híveit. Az alkalom végén a gyülekezeti teremben sok finomsággal szeretetvendégség várta a jelenlévőket.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!