A keresztény értékrendet közvetítve tanítják a gyerekeket

A keresztény értékrendet közvetítve tanítják a gyerekeket

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu, szöveg: Bojtor Zalán
Orosháza – A 2020/2021-es tanévben is két új általános iskolai osztályt indítanak a Székács József evangélikus iskolában, ahol számos lehetőség, szakkörök, valamint sportfoglalkozások várják az érdeklődő gyerekeket.

A tavalyi képzés irányvonalát követve, a keresztény értékrendet közvetítve tanítanák leendő első osztályos diákjaikat a Székács József evangélikus iskola tanítónői. Mágocsiné Bende Katalin, Huberné Tóth Judit, Poórné Bokor Hajnalka és Ravaszné Horváth Marianna elmondták, az egyházi iskola szellemisége mindenképp jelentkezik a képzés során is. Céljuk, hogy szeretetteljes légkört biztosítsanak, ügyelve a közösségi szellemre és a gyerekek lelkivilágára.

„Úgy gondoljuk, ez a mai világban hiánycikk és nagyon fontos lenne, hogy úgy tanulják meg ezeket az értékeket, hogy későbbi életük során is tudják majd alkalmazni. Ebben segítenek a reggeli áhítatok, valamint, hogy a tanításuk mellett sokat beszélgessünk és játszunk közösen a gyerekekkel” – mondták.

A 2020/2021-es tanévben ismét két osztályt indítanak, a leendő 1. a osztályosok angol, míg a leendő 1. b osztályosok német nyelvet tanulnak majd. A gyerekek számára a mindennapos testnevelésen belül biztosítanak sportfoglalkozásokat, az a. osztály tagjainak asztaliteniszre lesz lehetősége, míg a b-sek a vívást tanulhatják ki a közös pont, azaz a sakk mellett.

A cikk itt folytatódik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!