A község régi családjainak emlékhelyei kerülnek elő a bokrok közül Farádon

A község régi családjainak emlékhelyei kerülnek elő a bokrok közül Farádon

Share this content.

Forrás: kisalfold.hu, szöveg: Cs. Kovács Attila
Farád – Bokrok és cserjék, borostyánok közül bontják ki a farádi evangélikus temető régi sírköveit önkéntes értékmentők. Azt szeretnék, ha az ősök méltó környezetben aludhatnák örök álmukat.

Az evangélikus temető rendbetételéhez keres önkéntes segítőtársakat Farádon Élő Imre. A nyugdíjas férfi eddig is fontosnak tartotta az értékmentést, otthonában például néprajzi múzeumot működtet. Most úgy vélte, fontos, hogy az ősök, még ha a nevüket már nem is ismerik, méltó körülmények között pihenhessenek.

”Az önkormányzat a fenntartója a temetőknek, de arra nincs ember, hogy a sírkert régi, elvadult részeit is megtisztítsák. Egyeztettem a polgármesterünkkel és Gere Sándorral, az evangélikus gyülekezet presbiterével megkezdtük a szervezést. Megalakítottuk az ökumenikus önkéntes munkacsoportot, hiszen felekezeti hovatartozás nélkül várjuk a segítő kezeket. Mindazokat, akikben munkálkodik a kegyelet és a szeretet – beszélt a Kisalföldnek önként vállalt munkájukról Élő Imre. – A hozzátartozók nélküli, gondozatlan, gazzal, bokrokkal benőtt sírokat szeretnénk rendbe tenni, elsőként is az evangélikus temetőben. Elég nagy területen fekszik és a régiek szétszórtan temetkeztek. Voltunk kint néhány önkéntessel és elkezdtük a munkát. Látványos az eredmény már most és nekünk nagy örömet okoz, hogy az évszázados sírkövekkel találkozunk.”

A cikk itt folytatódik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!