Vasárnapi ige: Legyünk eszközök az Isten kezében!

Vasárnapi ige: Legyünk eszközök az Isten kezében!

Share this content.

Szöveg: Kondor Péter, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám
2020-ban minden héten honlapunkon is közzétesszük a Napi ige – lelki útravaló az év minden napjára című kötet vasárnapra írt elmélkedését. Adjon öt percet magának, hogy minden napja barátságosabb és teljesebb legyen!

Gyülekezete szilárdan áll majd előttem.” (Jer 30,20a)

[Krisztus Jézusban] az egész épület egybeilleszkedik, és szent templommá növekszik az Úrban…” (Ef 2,21)

Isten az ő Szentlelke által munkálkodik ma is közöttünk. Építi az egyházat, a gyülekezetet az apostolok és próféták alapvetésén lelki házzá, szent templommá az Úrban. Nem akarja azonban ezt a munkáját nélkülünk végezni. Nagyon komolyan kell imádkoznunk azért, hogy megtaláljuk a magunk helyét és szolgálatát a közösségben. Mindenkire egyformán szükség van. Ezért se túl ne értékelje magát senki, mondván, hogy ő mindent tud, se alul ne becsülje magát senki, mondván, hogy ő semmit sem ér. A hívő ember se több, se kevesebb ne akarjon lenni, mint eszköz az Isten kezében! Ennél többet egy ember nem is kérhet, ennél kevesebbnek pedig nem is érdemes lenni. Ha Isten eszköze ott, ahol éppen van, akkor biztosan a legjobbat munkálja általa az Úr az emberek között.

Így visszük a magunk életével és szolgálatával Krisztust látható módon ebbe a világba. Mindenki egy kis részletét a Krisztus szeretetének, a tőle kapott erő szerint, a másik ember javára. Közben nyilvánvalóvá válik, hogy ez az egész földi élet csak egy bizonyos oldalról való szemlélete a valóságnak, mögötte ott van az örök élet. Az emberi rend és igazság mögött ott van Isten országa és annak igazsága.
*
Köszönjük neked, Istenünk, hogy számunkra a te országod nem álomkép, hanem valóság. Köszönjük, hogy imádságban most is ennek levegőjét lélegezhetjük be. Segíts úgy élnünk az emberek között, mint a te munkatársaid, hogy nyilvánvalóvá legyen rajtunk új életet formáló szereteted, és megértsék, hogy Jézus Krisztus halála engesztelő áldozat az egész világért. Ámen!

 

A 2020-as lelki útravaló a Gyülekezeti és Missziói Osztály szerkesztésében készült. Szerkesztette: Galambos Ádám
A Napi ige – Lelki útravaló az év minden napjára című kötet a Luther Kiadónál megrendelhető: https://bolt.lutherkiado.hu/kategoriak/konyvek/napi-ige-663-detail
A Napi ige – Evangélikus Útmutató Facebook oldal itt érhető el: https://www.facebook.com/evangelikus.utmutato
E-mailben minden nap elküldjük ezeket az igéket és a lelki útravalókat. Amennyiben igényli, feliratkozhat napi igeküldő szolgáltatásunkra a következő címre küldött e-maillel: fraternet-napiige-subscribe@lutheran.hu

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!