Köszöntötte az Egyházak Világtanácsának nagygyűlését Dél-Korea miniszterelnöke

Köszöntötte az Egyházak Világtanácsának nagygyűlését Dél-Korea miniszterelnöke

Share this content.

Busan – Dél-Korea miniszterelnöke 2013. október 31-én, a nap elején szólt a nagygyűlésen résztvevőkhöz. A miniszterelnök elmondta, hogy az Egyházak Világtanácsa szerepet tud vállalni abban, hogy a két Korea között a kapcsolat javuljon. Szöveg: evangelikus.hu

Utána a nemzeti tanácsok főtitkárai találkoztak és megbeszélést folytattak egymással. 

Martin Junge főtitkár a felekezeti megbeszélésen beszélt a reformáció 500. évfordulójáról. Kiemelte a global citizen: az egyházak világpolgársága, a public dimension: a közéleti feladatok és az eAgyház megújulásának fontosságát. Hangsúlyozta az evangélikus egyház ökumenikus munkájának jelentőségét.

Délután szekció ülések voltak. A Közel-Kelet és igazság című ülésen részt vett a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára, dr. Fischl Vilmos. Utána dr. Bölcskei Gusztáv püspököt és Fischl Vilmos főtitkárt fogadta II. Karakin őszentsége Örményország pátriarkája. A magyar tárgyalófelek biztosították a pátriarkát a magyarországi egyházak szolidaritásáról a tavaly kialakult azeri-örmény-magyar konfliktus kapcsán.

A nap végén a kontinensek küldettei gyűltek össze, hogy a következő ciklusra elnököket jelöljenek. Este ortodox áhítattal zárult a program.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!