„Legyetek olyanok, mint a kisgyermekek” – Báli összefogás az evangélikus bölcsődéért

„Legyetek olyanok, mint a kisgyermekek” – Báli összefogás az evangélikus bölcsődéért

Share this content.

Szöveg: Pongrácz Máté
Kaposvár – A Kaposvári Evangélikus Egyházközség 2013-ban alakult férfiköre hetedik alkalommal rendezte meg a gyülekezet jótékonysági bálját Kaposváron, 2019. február 15-én, a református iskola ebédlőjében. A bál célja – ahogy minden évben, úgy idén is – egy jó kezdeményezés felkarolása volt.

A bál előkészületeit és szervezését idén is teljes egészében az Evangélikus Férfikör tagjai és annak vezetője, Märcz Zoltán vállalta magára. A program kialakításában a gyülekezet különféle csoportjainak bevonását tartották fontosnak. Így a díszítésben a Nőegylet vállalt nagy szerepet, a tombola tárgyak gyűjtésében és húzásban pedig a gyülekezet fiataljai segédkeztek. A bál mottójához – „Legyetek olyanok, mint a kisgyermekek!”  kapcsolódva az érkező vendégek egy szál virágot és egy vicces kakasos nyalókát kaptak ajándékba. 

A bál megnyitóján a Férfikör rögtönzött dalárdája adott kedves műsort, majd egy evangélikus fiatal, Lóki Zsombor kápráztatta el a résztvevőket tánctudásával.

A szombat esti rendezvényre idén közel százötven résztvevő váltott jegyet – mondta el köszöntő beszédében a gyülekezet felügyelője, dr. Sütő Zoltán, majd ismertette a jótékonysági bál célját, a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde indulásának segítését. A köszöntő szavak után Pongrácz Máté lelkész rövid igei gondolataival folytatódott az est, melyben felhívta a figyelmet Isten szavára: merjük észrevenni, hogy mindannyian az ő gyermekei vagyunk. 

A kiadós vacsora után táncra, különféle játékokra, majd egy képes vetítésre került sor, amely a gyülekezet közelmúltjába engedett bepillantást (Papp Tibor szerkesztésében). 

A bálon a résztvevők számára egy fotósarok is rendelkezésre állt, ahol vicces báli kiegészítők segítségével a gyermekkor hangulatát tükröző fotók készültek Kóbor Gergő fotós segítségével.

A bál tortájának felszelésére és a tombolasorsolásra éjfél előtt került sor. A sok különleges ajándékra rengeteg szelvényt váltottak a résztvevők, így több mint 300.000 forint gyűlt össze, hogy az újonnan alakult kaposvári Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde udvara megszépülhessen a tavasz folyamán. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!