MENTA – Nőegylet alakult Medgyesegyházán

MENTA – Nőegylet alakult Medgyesegyházán

Share this content.

Forrás: beol.hu, szöveg: Cs. I.
Medgyesegyháza – A két világháború között aktív egyesületi élet volt a településen, a Jótékony Nőegyletnek szinte minden tevékeny asszony a tagja volt, felekezeti hovatartozás nélkül. Most újjáélesztették a hagyományt.

„A nőegylet elsősorban jótékonysági célokat valósított meg. Legfontosabb feladatának a rászoruló, szegény paraszti sorban élő gyermekek támogatását tekintette – avatott be az előzményekbe Szigethy Szilárd evangélikus lelkész, miután megalakult a MENTA, a Medgyesi Evangélikus Nőegylet Tevékeny Alkalma. – Az evangélikus gyülekezet keretein belül szeretnénk összefogni azokat a hölgyeket, akik szívesen áldoznak a szabad idejükből. Szeretnénk, ha ezek az alkalmak lelki épülést is jelentenének. Gyülekezeti feladatok mellett jótékonysági célokat is megvalósítunk, támogatunk alkotó tevékenységeket” – tudatta elképzeléseiket a lelkész.

Húsz fővel kezdték el a működést, a MENTA első aktív ténykedése a szombati evangélikus bál asztaldíszeiben volt látható.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!