Hogy készül az „egyházi sajtburger”? – Elkezdődött a gyülekezetimunkatárs-képzés második szemesztere

Hogy készül az „egyházi sajtburger”? – Elkezdődött a gyülekezetimunkatárs-képzés második szemesztere

Share this content.

Szöveg: Vitális Judit, fotó: Magyari Márton
Budapest – Az „egyházi sajtburger” készítésének titkát keresték az egyik gyerekmunkára specializálódott csoportban a gyülekezetimunkatárs-képzés legutóbbi alkalmán. De tulajdonképpen a többi szakirányú képzés is annak megválaszolásában segítette, segíti a résztvevőket, hogy miért és mire éhesek a rájuk bízottak, és hogyan csillapíthatják az éhségüket a leghatékonyabban.

Második szemeszteréhez érkezett a gyülekezetimunkatárs-képzés. A tavaszi félév első alkalmát 2020. február 15-én tartották a Magyarországi Evangélikus Egyház budapesti, Üllői úti székházában. A gyerek-, az ifjúsági-, a diakóniai munka, valamint a gyülekezeti stratégia területe iránt érdeklődők ezúttal is „belakták” az országos iroda helyiségeit.

Míg az őszi félév délelőtti alkalmai az Atyára, a Fiúra és a Szentlélekre irányították a figyelmet, valamint azt járták körbe, miért jó evangélikusnak lenni, és egyáltalán Isten erőterében élni, addig ezúttal – mintegy szintet lépve – az Istennel való párbeszéd, a közösség építése, a Biblia olvasása állt a középpontban.

Gáncs Péter nyugalmazott püspöknek, a képzés koordinátorának nyitó áhítata és a gyülekezeti- és missziói osztályvezető Németh Zoltán előadása is rímelt a 119. szoltár 105. versére: „Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága.”

A gyülekezetimunkatárs-képzés márciusban folytatódik, majd az áprilisi utolsó alkalom várhatóan úrvacsorás istentisztelettel zárul. Szeptembertől pedig a tervek szerint újabb kurzust indítanak a szervezők.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!