Rajta vannak az imádságtérképen – ACSI imanapot tartottak Orosházán

Rajta vannak az imádságtérképen – ACSI imanapot tartottak Orosházán

Share this content.

Szöveg: Schmittinger Anikó
Orosháza – A Székács-iskola megalapítása óta tagja az ACSI közösségnek. Az ACSI a Keresztyén Iskolák Nemzetközi Szövetségének a rövidítése. Rendszeresen szervez konferenciákat, továbbképzéseket és mindenféle programot, amivel támogatja a tagiskolák működését. Minden évben szervez Prayer Day-t, azaz imádság napot, melynek során a keresztény iskolák imádságban gondolnak egymásra, másokra. Idén mi is csatlakoztunk a kezdeményezéshez 2020. február 18-án, kedden.

Az osztályok a hitoktatók és az osztályfőnökök segítségével hittanórákon, áhítatokon, osztályfőnöki órákon készültek az eseményre. Az alsós osztályok közösen megalkották az imádságukat, köszöneteiket, kéréseiket, amit felírtak egy összekulcsolt kezet formázó imádságlapra”. A nagyobbak már egyénileg hozták létre a saját imádságlapjukat, melyre természetesen név nélkül kerültek fel a gondolataik. Minden osztály hozzájárult a közös imádságfal létrehozásához, sőt a felnőttek is aktív részesei voltak ennek, ők is elkészítették a lapjukat.

Az iskola rajta van az imádságtérképen", ami azt jelenti, hogy bennünket is az Úr elé visz valaki a világon, aki látja a kérésünket: https://www.acsi.org/day-of-prayer#prayer-map

Emellett mi is kiválaszthatunk egy-egy országot, intézményt, helyet, akikért imádkozunk. Lehetett nekik üdvözlőlapot is készíteni - akár virtuálisat is -, jelezve: „We prayed for you”. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!