Csatlakozz a zöld böjthöz!

Csatlakozz a zöld böjthöz!

Share this content.

Forrás: Facebook.com / cirill.hortobagyi
Pannonhalma – Hortobágyi Cirill OSB, pannonhalmi főapát ma, hamvazószerdán, a húsvét előtti negyven napos böjt kezdetén, zöld böjtöt hirdetett a közösségi médiában, és csatlakozásra buzdított.

„Ezt a 40 napos időszakot adjuk a teremtésnek. Keressük meg azt, hogy miben kell megújulnunk, környezettudatossá válnunk, tulajdonképpen megtérnünk. Mindenkit arra hívok, hogy induljunk el ezen az úton. A keresztények a nagyböjtben gyakran konkrét fogadalmakat tesznek: miben változok, mit ígérek, miről mondok le?” – írta Facebook oldalán a bencés szerzetesek elöljárója.

A Zöld böjthöz öt szempontot adott útmutatásként:

1. Takarékoskodj az energiával!

2. Tudatosan vásárolj!

3. Tölts több időt a természetben!

4. Táplálkozz egészségesen!

5. Tekints magadra teremtményként, aki Isten vendége a földön!

A főapát arra kérte barátai, munkatársait, diákjait, hogy jó lélekkel vállalják ezt a kezdeményezést. A felhíváshoz csatolt fotón Cirill atya nagy T betűt formáz a kezével, és azt javasolja követőinek, ők is készítsenek hasonló fotót és cseréljék le erre a profilképüket, legyen ez a zöld böjthöz való csatlakozás egyezményes jele, ezzel kifejezve, hogy időt adunk a teremtésnek.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!