Böjtben lemondunk a műanyagról! #NoPlasticsforLent

Böjtben lemondunk a műanyagról! #NoPlasticsforLent

Share this content.

Forrás: Ararát
Washington – Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) fiatal felnőttekkel foglalkozó osztálya különleges kampányt hirdetett böjt alkalmából: lemondanak a műanyagról.

A #NoPlasticsforLent kezdeményezésben az amerikai evangélikus fiatalok a műanyag túlzott felhalmozására, annak környezeti hatására kívánják felhívni a figyelmet az idei böjti időszakban. Ehhez a kezdeményezéshez az Ararát, a Magyarországi Evangélikus Egyház Teremtésvédelmi Munkacsoport és Munkaág is csatlakozik.

„Amellett, hogy saját életünkben is törekszünk a műanyag csökkentésére, ebben a böjti időszakban minden egyes nap egy rövid Facebook-bejegyzés erejéig elmélkedünk teremtésvédelmi kérdésekről, amelyek segíthetnek minket abban, hogy lelassuljunk és átgondoljuk kapcsolatunkat a teremtett világgal. Amennyiben te is csatlakozol hozzánk, használd a #NoPlasticsforLent hashtaget, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel a böjti vállalással!” – írták a Facebookon.

Ezt a kezdeményezést az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Melanchthon Evangélikus Szakkollégium hallgatóinak támogatásával népszerűsítik majd Facebook-bejegyzések segítségével.

Az amerikai evangélikus kezdeményezésről bővebben itt lehet olvasni.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!