Böjt –2020: Önvizsgálat – Rosszul kértem tőled?

Böjt –2020: Önvizsgálat – Rosszul kértem tőled?

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Visszhang című kötet
2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Te jól tudod, mire van szükségem.

Uram, te arra tanítottál minket, hogy bátran merjünk kérni tőled imádságainkban. Sőt azt mondtad, te a kérõ imádságban való buzgó kitartást is értékeled. Én merek kérni tőled, de állandóan megszégyenülök, mert csalódnom kell. Úgy érzem, nem hallgatod meg kéréseimet, vagy nem akarod teljesíteni azokat. Nem csináltam valamit jól? Talán rosszul kértem tőled? Hiszen nem az történik, és nem azt kapom, amire én gondoltam. Most ezt a küzdelmemet viszem eléd, mert félek attól, ha ez így megy tovább, értelmetlenné válik számomra az imádság.

Te jól tudod, hogy mire van szükségem, amiképpen az apa is tudja, mi kell a gyermekének. A gyermek mégis kér, és olyan nehéz elfogadnia, ha nem azt kapja, amire számított. Te összefüggésében látod az emberi életet. Mi csak az adott pillanatot tartjuk a legfontosabbnak. Kérõ imádságaink is abban merülnek ki, hogy ajándékaiddal még szebbé tegyük napjainkat. De utólag mindig be kell látnom, hogy neked volt igazad. Add meg nekem, hogy igaz hittel tudjam kimondani, ami talán a legnehezebb mondata a tőled tanult imádságnak: Legyen meg a te akaratod!

Meg kell vallanom előtted õszintén, hogy sokszor gyenge vagyok az imádkozásban. Sokszor magam sem hiszem el, hogy megkapom, amit kérek tőled. Kérlek, vedd el tőlem ezt a kishitűséget. Taníts, hogy örüljek ajándékaidnak, és mindig el tudjam fogadni élethelyzetemet.

A Visszhang című kötet megvásárolható a Luther Kiadónál.

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Címkék: Visszhang - Luther Kiadó - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!