Böjt – 2020: Nyugtalan vagyok…

Böjt – 2020: Nyugtalan vagyok…

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Visszhang című kötet
2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Csendesítsd le szívemet!

Mennyei Atyám! Nyugtalan a lelkem és zaklatott a szívem. Nem tudok elcsendesedni és rád figyelni. Még akkor sem, amikor igédet olvasom vagy hallgatom. Tudom, hogy ennek az a legfőbb oka, hogy sok elrendezetlen ügyem van szeretteimmel, a hozzám közelebb vagy távolabb álló emberekkel, önmagammal, a hitemmel, a munkámmal, de elsősorban veled kapcsolatban. Ezért vagyok sokszor sorsommal is elégedetlen, másokkal és önmagammal szemben is türelmetlen. Jól tudom, hogy kilátástalan helyzetemből egyedül te tudsz kiszabadítani. Kérlek, hogy szeretetet és békességet sugárzó jelenléteddel csendesítsd le szívemet. Ajándékozz meg gyermeki bizalommal, hogy mint gyermekkoromban édesanyámnál, úgy most nálad is megértést és bocsánatot, és ezzel együtt igazi békességet találjak. Kérlek, hogy vedd el félelmemet, és adj erőt, hogy legyen bátorságom rendezetlen dolgaimat is elrendezni. Hadd lehessek így a te akaratod munkálója és békességed követe, hiszen te azt akarod, hogy minden ember békességben éljen. Ámen. 

A Visszhang című kötet megvásárolható a Luther Kiadónál.

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Címkék: Visszhang - Luther Kiadó - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!