Böjt – 2020: Már nincs kedvem folytatni

Böjt – 2020: Már nincs kedvem folytatni

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Visszhang című kötet
2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Ajándékozz meg a feltámadás és a folytatás hitének örömével!

Uram! Olyan csalódottság van a szívemben, amilyen a tanítványok szívében volt nagypéntek napján. Mintha magamra hagytál volna. Megszólítottál és elhívtál szolgálatodra, és én mentem, követtelek téged. Jó volt átélni veled a sok csodát. Szinte önfeledten örültem, hogy melletted lehetek. Közben nem vettem észre, hogy te nem sikertörténetet ígértél követőidnek, hanem hitbeli küzdelmeket: szenvedéssel, kishitűséggel, megfáradással, tagadással. A tanítványok is ezeket élték át. Most úgy érzem, hogy csak a keresztig tudlak követni. Rászedtél, Uram, és én hagytam, hogy rászedj!

Jó lenne visszamenni a halászhálóhoz vagy a vámszedőpult mögé. Jó lenne újra a világ látványosabbnak tűnő dolgaiban munkálkodni. Elhalkult fülemben és szívemben erőt adó szavad, pedig mások is figyelmeztetnek a reménységre, ígéreteidre. Értelmemmel tudom a kiutat, de elfogyott a lendítő erő. Nem vagyok képes elindulni, de így nem is akarok, hiszen a szívemmel kellene érezni, hogy erre az útra te szólítasz vissza engem.

Köszönöm, hogy tudok még imádkozni ezért, és kérem életújító kegyelmedet. Ajándékozz meg a feltámadás és a folytatás hitének örömével, amely a tanítványoknak is erőt adott. Láttasd meg velem, hogy a világ zajánál és mulandóságánál te sokkal fontosabb vagy számomra. Légy jelen az életemben, mert nélküled nincs értelme napjaimnak. Ámen.

A Visszhang című kötet megvásárolható a Luther Kiadónál.

Címkék: Visszhang - Luther Kiadó - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!