Böjt – 2020: Segíts, hogy néha felülről láthassam magam!

Böjt – 2020: Segíts, hogy néha felülről láthassam magam!

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó, Visszhang című kötet
2020 böjtjében a Luther Kiadó gondozásában megjelent Visszhang – Imádságok, olvasmányok című kötet gondolatainak megosztásával készülünk húsvétra. – Jó, ha van valaki, aki ismeri bizonytalanságaimat és hibáimat, kudarcaimat és sérülékenységemet, és mégis mellém áll.

Igen, Uram, ha felülről látnám magamat – nemcsak a magam, hanem a mások szemével, sõt akár a tiéddel is, akkor sok mindent másképp látnék az életemben. Akkor talán észrevenném, hogy gyakran sokkal keményebb és hajlíthatatlanabb vagyok, mintsem azt gondolnám; hogy türelmetlenségem nemcsak a magam, hanem mások életét is nehézzé teszi; hogy gyakran egyáltalán nem vagyok olyan nyílt és önzetlen, amilyennek látszom. Erősségem csak abban az igyekezetben gyökerezik, hogy legyőzzem saját gyengeségemet. 

Uram, milyen szép képet festek magamról másoknak, és milyen ritkán merem bevallani, hogy a valóság egészen más! Csak kevesen tudják, milyen is vagyok valójában. Sokszor magam sem tudom, nem is akarom tudni, mert attól félek, hogy saját magam sem tudnám elviselni önmagamat. 

Emellett azt is tudom, hogy jó, ha van valaki, aki ismeri bizonytalanságaimat és hibáimat, kudarcaimat és sérülékenységemet, és mégis mellém áll. Te ilyen vagy, Uram! Ha valakiben, úgy benned bízhatok. Ezért kísérlem meg újra, hogy ne csak saját szememmel nézzem magamat. Tudom, hogy ezzel csak nyerhetek, mert végül megtanulom elviselni önmagamat, mert te is elviselsz és hordozol engem. Köszönöm neked! Ámen.

A Visszhang című kötet megvásárolható a Luther Kiadónál.

A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. www.nka.hu

Címkék: Visszhang - Luther Kiadó - böjt -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!