A békéscsabai iskolák igazgatói bizakodóak, már most a megoldásokon gondolkodnak

A békéscsabai iskolák igazgatói bizakodóak, már most a megoldásokon gondolkodnak

Share this content.

Forrás: behir.hu
Békéscsaba – Várják a módszertani ajánlásokat, és készülnek a távoktatásra a békéscsabai iskolákban is. A belvárosi iskola, az evangélikus iskola és a Petőfi utcai iskola igazgatóit kérdezte meg a Behir.hu.

Orbán Viktor bejelentette, hogy hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket. A miniszterelnök kifejtette: március 16-tól új tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben, a tanároknak digitális eszközökkel kell folytatniuk a tanítást. A módszertani ajánlásokat az oktatási államtitkár a jövő héten teszi közzé.

A Behir.hu megkérdezte a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium igazgatóját, Szilágyi Tibort, a Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium igazgatóját, Köveskúti Pétert, valamint a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola igazgatóját, Papp-Jóljárt Gyöngyit, hogyan fogadták a bejelentést, és hogyan tudnak felkészülni a következő időszakra. 

...

Köveskúti Péter megjegyezte, hogy egyelőre még minden képlékeny, az ajánlások, javaslatok függvényében formálódik majd, de úgy gondolja, hogy a személyi és a technikai feltételek az itézményükben adottak ahhoz, hogy ezzel a kihívással is megbirkózzanak. 

„Több lehetőség is szóba jöhet, de természetesen megvárjuk, mi áll majd a javaslatban. A legjobb az, amikor a pedagógus online leadja az anyagot, és azt mindenki otthon követi, mintha csak egy online osztályteremben lennének - de ehhez nem biztos, hogy mindenkinél adottak a feltélek. Megoldás lehet az is, hogy összeállít a pedagógus egy tananyagot, azt elküldi, illetve filmeket, online tananyagokat küldhet a a diákoknak, amit otthon kell feldolgozni. Rövidesen kialakul, mely tantárgyat hogyan lehet ilyen módon is a legjobban eljuttatni a tanulókhoz” – fogalmazott Köveskúti Péter, hozzátéve, hogy mindenről elektronikus formában értesítik a diákokat és a szülőket már most is, és ezt kívánják tenni ezután is.  

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék: koronavírus - iskola - igazgató -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!