Egyházi intézkedések a koronavírus miatt – Beszélgetés dr. Fischl Vilmossal

Egyházi intézkedések a koronavírus miatt – Beszélgetés dr. Fischl Vilmossal

Share this content.

Forrás: MTVA
Budapest – Magyarországon is több óvintézkedés történt az egyházak részéről a koronavírus-járvány megfékezése érdekében.Katolikus és református egyházaknál több helyen szabadtéri misét vagy istentiszteletet tartottak, de arra is volt példa, hogy a résztvevők számát 100 főben maximalizálták. Egyházunkban a Püspöki Tanács körlevélben nyomatékosan kérte a gyülekezeteket, hogy ne tartsanak istentiszteleteket.

A közmédia több csatornája élőben közvetített katolikus miséket, valamint protestáns istentiszteleteket. Fábián Barna műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárával beszélgetett a kialakult helyzetről.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!