Megemlékezést tartottak Dunaújvárosban március 15-én

Megemlékezést tartottak Dunaújvárosban március 15-én

Share this content.

Szöveg: Stermeczki András
Dunaújváros – 2020. március 13-án a dunaújvárosi templom galériájában Dinnyés József daltulajdonos 7. Anyanyelv-ének című koncertjén azon megzenésített verseit adta elő, melyeket eddigi állomásain kapott a közönség soraiból. Dunaújvárosban Csathó Gábor és Gáspár Aladár versei (Anyanyelv Ének) erősítették a repertoárt.

Közvetlenül a koncerthez kapcsolódott egy dalcsokor március 15 alkalmából.

Ezt követően, rövid köszöntővel nyitották meg Ady Géza fotográfus kiállítását Zene és Tánc címmel.

„Nagy örömünkre szolgált ez az emelkedett este ezekben a vészterhes időkben. Jó volt erőt meríteni a versekből, a dalokból, a megemlékezésből és a képekből. Most erről így digitális formában számolunk be és reméljük, hogy rövid időn belül ismét találkozhatunk közösségi terünkben, templomunkban. Imádságos lélekkel a március 15-én a magyar megmaradásért és az Isten kegyelméért könyörögve” – írta szerkesztőségünknek Stermeczki András lelkész.

Stermeczki András beszéde.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!