Harangozásra, közös éneklésre buzdítanak a gyülekezetek – Felhívásokat gyűjtöttünk össze

Harangozásra, közös éneklésre buzdítanak a gyülekezetek – Felhívásokat gyűjtöttünk össze

Share this content.

Forrás: Facebook.com
Budapest – A büki gyülekezetekben 2020. március 16-tól minden estre hét órakor megszólalnak a harangok és imádkozásra hívogatnak a járvány megfékezéséért, a betegekért, haldoklókért, hozzátartozókért, orvoskért, egészségügyi dolgozókért és minden szolgálattevőrét a járvány idején” – írták felhívásukban a katolikus és az evangélikus egyházközségek vezetői. A kéréshez már számos evangélikus gyülekezet csatlakozott. Ugyanígy ökumenikus balkonéneklésre hívogatnak a Facebookon egy másik kezdeményezésben. 2020. március 18-án szerda este hétkor mindenki ablakában énekelje az A fényes nap immár lenyugodott kezdetű éneket.

1. A fényes nap immár elnyugodott, A föld színe sötétben maradott, Nappali fény éjjelre változott, Fáradtaknak nyugodalmat hozott.

2. Minden ember megy nyugodalomra, Az Istentől elrendelt álomra, De én, Uram, úgy megyek ágyamba, Mintha mennék gyászos koporsómba.

3. Vessünk számot hát, édes Istenem, Hogy lelkemet ne kelljen féltenem, Hogy lehessen bátrabban szólanom, Midőn meg kell előtted állanom!

4. Színed előtt mindennap elesem, De van nekem tenálad kezesem. Ha megtartasz holnapi napodra, Nem fordítom azt megbántásodra.

Csángó népi gyűjtés.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!