Szigorú szabályok vannak a szociális intézményekben

Szigorú szabályok vannak a szociális intézményekben

Share this content.

Forrás: Szombathelyi Televízió
Szombathely – A koronavírus-járvány gyorsan terjed, és az idősekre a legveszélyesebb. Emiatt minden szociális intézmény szigorú szabályokat vezetett be.

Tábla hirdeti a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ bejáratánál, hogy az országos tiszti főorvos utasítására határozatlan ideig látogatási tilalom van. Kilencven idős embert látnak el itt. A dolgozók, és az ellátottak biztonsága érdekében szigorú előírásokat vezettek be.

Gregersen-Labossa György lelkész, intézményvezető elmondta: „Különböző biztonsági előírásokat vezettünk be, elsősorban a fertőtlenítés területén. Illetve az országosan elrendelt látogatási tilalom van érvényben. Ebben kérem is mindenkinek, elsősorban a hozzátartozóknak a megértését. Lakóink a legveszélyeztetettebbek, ezért igyekszünk mindent elkövetni, hogy ők biztonságban legyenek.”

Kötelező a védőruházat, a védőmaszk, a gumikesztyű viselése, és folyamatos a fertőtlenítés. A végstádiumban szenvedőket szigorú előírások betartása mellett meglátogathatják a közeli hozzátartozók. Kijárási tilalom még nincs, így van néhány lakó aki elmehet sétálni, bevásárolni, de kérésre kerülik a tömeget. Az idősek védelme mellett fontos a dolgozók egészségének megőrzése is.

Jelentős mértékben érinti a koronavírus-járvány a Pálos Károly Szociális Központot, hiszen a városban ők gondoskodnak az idős emberekről. A házi segítségnyújtásban dolgozókat ellátták védő- és fertőtlenítőszerekkel.

Kulcsár Lászlóné, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője így számolt be erről: „Étkeztetést biztosítunk a város lakossága számára itt is elég jelentős az idős igénybe vevők aránya. Számukra egyrészt házhoz szállítással egy vállalkozóval kötött szerződés alapján teljesítjük ezt a szolgáltatást. Itt is természetesen a megfelelő higiénés szabályok betartása mellett.”

A városban élő 65 év felettiek számára az önkormányzat megszervezi a gyógyszerek kiszállítását, ebbe a központ is besegít. A plusz feladatokat munkaerő átcsoportosítással tudják ellátni.

VIDEÓ.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!