Egyházi vezetők a koronavírusról

Egyházi vezetők a koronavírusról

Share this content.

Forrás: KötőSzó evangélikus blog
Három felekezet képviselője ült össze a Püspökkenyér című televízióműsor új adásában, hogy megvitassa a legaktuálisabb közéleti és egyházi témákat, mindezt keresztény szemlélettel. A műsort szokás szerint Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök vezette, beszélgető partnerei között volt római katolikus részről Marton Zsolt váci megyés püspök, valamint Steinbach József református püspök. A beszélgetés március 15-én közvetített adás megnyugvást adhat mindenkinek ezekben a gondterhelt időkben.

Az egész világot foglalkoztatja és aggodalommal tölti el a koronavírus kérdése, az egyházak is szigorú elővigyázatossági intézkedéseket tettek meg hazánkban is. Az alábbi felvétel még az istentiszteletek és misék felfüggesztése előtt történt. Az első szigorítások a közös kehely és a templomi kézfogás korlátozására vonatkoztak, ebben a szellemben beszélgetett egymással Marton Zsolt váci megyés püspök, Steinbach József református püspök és Fabiny Tamás evangélikus püspök.

A cikk a KötőSzó evangélikus blogon olvasható el.

A Püspökkenyér március 15-én vetített adása itt tekinthető meg:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!