Megpróbáltatások által megerősödve

Megpróbáltatások által megerősödve

Share this content.

Forrás: Evangélikus Újság – Evanjelické Listy – a Tótkomlósi Evangélikus Egyházközség lapja, 2019/4., Evangélikus Élet, szöveg: TSZK
Az Oszthatatlan (Indivisible) című amerikai film Darren Turner katonai lelkésznek és családjának igaz történetét dolgozza fel.

Turner lelkész hitben erősen álló, elkötelezett katona, aki felvértezve a hit páncéljával indul szolgálatra az iraki háborúba. Szerető családja minden nehézséggel szembenézve támogatja elhatározásában. A háború azonban mindent felülír, minden képzeletet meghalad, és még a lelkészt is megrendíti addig erősnek vélt hitében. Aveszteség, a halál olyan mozzanat az ember életében, amelyet nem könnyű megérteni és elfogadni, különösen, ha hozzánk közel álló személlyel történik.

Az átélt borzalmak darabokra szakítják az addig boldog, szerető családot, és mégis láthatjuk Isten csodálatos munkáját, amikor képes mindent helyreállítani. Hitet ad a hitetlennek, erőt a megfáradtnak. A történet végén egy csodálatos fordulatnak köszönhetően Darren visszatér a Bibliához, és folytatja hivatását, a katonai lelkészi szolgálatot.

A film rámutat arra, hogy az Úr Isten annak adja a legnagyobb próbatételt, akit a legjobban szeret, de megadja hozzá a szükséges erőt is, hogy bizonyítani tudja elkötelezettségét, és meg tudja vívni a neki szánt harcokat. „Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít.” (Jób 5,18)

A cikk az Evangélikus Élet magazin 85. évfolyam, 7–8. számában jelent meg 2020. március 1-jén.

Az Evangélikus Élet magazin kapható az evangélikus templomok iratterjesztésében, megrendelhető a Luther Kiadónál a kiado@lutheran.hu címen, vagy digitális formában megvásárolható és letölthető a kiadó oldalán.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!