Békéscsabán is összefogtak az egyházak a járvány idején

Békéscsabán is összefogtak az egyházak a járvány idején

Share this content.

Forrás: behir.hu, szöveg: Csiffáry Zsuzsanna
Békéscsaba – A járvány okozta körülményekhez a történelmi egyházak vezetői is alkalmazkodtak a megyeszékhelyen. A Békéscsabai Médiacentrummal kötött megállapodás révén a 7.Tv vasárnap délelőttönként katolikus misét, illetve református és az evangélikus istentiszteletet is közvetít a következő hetekben.

A hazai egyházi vezetők minden történelmi egyházat megkértek arra, hogy ne tartsák meg Istentiszteleteiket, amelyek tömegrendezvényekként vannak jelen az emberek mindennapjaiban, inkább próbáljanak meg a digitális eszközökkel élni. 

Kutyej Pál evangélikus lelkész úgy gondolja, hogy lokálisan sokkal többet adhat az embereknek a bátorítás, ha saját papjaik, lelkészeik szólalnak meg a televízión keresztül. Ebből született megállapodás a 7.Tv-vel, amely lehetővé teszi az istentiszteletek közvetítését. 

Verasztó János nemcsak a hívőket bátorítja, hanem azokat is, akik kétségbeesettek ebben a nehéz helyzetben. Pál apostol Rómaiakhoz írt levelét idézte: akik az Istent szeretik, azoknak minden a javukra válik.

A teljes cikk itt olvasható.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!