Közlemény: Továbbra is ajánljuk a Luther Kiadó kiadványait

Közlemény: Továbbra is ajánljuk a Luther Kiadó kiadványait

Share this content.

Forrás: Luther Kiadó
Budapest – A koronavírus-járvány miatt kialakult kényszerű helyzetben a Luther Kiadónak számos kényszerű lépést kellett megtennie. Az alábbiakban a kiadó közleményét olvashatják.

Kedves Testvérek!

Szeretnénk jelezni, hogy az Evangélikus könyvesbolt ugyan bezárt, de amíg a lehetőségek engedik, a Luther Kiadó webáruháza továbbra is működik. Felhívjuk a figyelmet, hogy az Evangélikus Élet, a Credo és a Lelkipásztor folyóiratok – digitális formában – a továbbiakban is megjelennek, közülük az Evangélikus Élet magazin pedig, amíg a posta működik, a megszokott, nyomtatott alakban is. Korábbi kötetek, kiadványok, folyóiratok a MEDiT-en digitálisan, ingyenesen elérhetők. Kérjük lelkészeinket, hogy ezekre a lehetőségekre hívják fel a gyülekezeti tagok figyelmét is, hogy a hívek ne maradjanak lelki irodalom nélkül. 

A kiadó a következő hetekben elindítja e-book-szolgáltatását, hetente jelentkezve ingyenesen letölthető kötetekkel is, a hittankönyvek tananyagait pedig igyekszünk pdf-formátumban eljuttatni a hitoktatókhoz, ezzel is segítve a távoktatást. 

További részletekért figyeljék honlapunkat és Facebook-oldalunkat, és forduljanak bizalommal kollégáinkhoz a kiado@lutheran.hu e-mail-címen.

Felhívjuk a figyelmet a cikkírási lehetőségekre is: mind a KötőSzó blogra és honlapunkra, mind a folyóiratainkba várjuk lelkészeink és az általuk tehetségesnek tartott gyülekezeti tagok írásait. Fontos, hogy így is tartsuk a hitet, erőt egymásban.

Korábban olvashattak róla, hogy folyamatban van egy egyházi anekdotagyűjtemény kiadása is, kérjük, erre kiemelt hangsúlyt fektessenek: ilyen vészterhes időkben jó, ha efelé is tereljük a gondolatainkat. A honlapon egy válogatást is megjelentetnénk majd a gyűjtésből. 

Ezúton hívnánk fel mindenki figyelmét, hogy az 1%-os rendelkezési időszak elindult. Kérnünk kell a kedves Testvéreket, hogy ezekben a hetekben se felejtsék el, hogy az egyházi 1% és az evangélikus kötődésű alapítványoknak felajánlható civil 1% továbbra is kiemelten fontos, mellyel a rendelkezők nagymértékben segíthetik az egyház és a gyülekezetek társadalomban végzett szolgálatát.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook-oldala is fokozott aktivitással üzemel a továbbiakban. Javasoljuk, hogy ajánlják mindenki figyelmébe, meghívva a híveket, ismerősöket a közösségi oldalak követésére, hogy ez a szolgálat is erősödjön.

Az online közvetítések mellett tévé- és rádióműsoraink a továbbiakban is folytatódnak. Az Evangélikus félóra és az istentisztelet-közvetítések a szokott időpontokban kerülnek adásba a Kossuth Rádióban. A Duna TV műsorai közül ajánljuk az Evangélikus magazint, az Evangélikus ifjúsági műsort, az Evangélikus riportokat és az istentisztelet-közvetítéseket. Egyházunk honlapján, az Evangélikus.hu-n is folyamatosan közreadunk online áhítatokat és istentisztelet-közvetítéseket.

Erős vár a mi Istenünk!
Luther Kiadó

 

 

Csatolt állományok: LK közlemény.pdf -
Címkék: Luther Kiadó -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!