Felügyelők országos konferenciája: Az 1 %-os kampány és a pályázati tapasztalatok is megvitatásra kerültek

Felügyelők országos konferenciája: Az 1 %-os kampány és a pályázati tapasztalatok is megvitatásra kerültek

Share this content.

Révfülöp – 2013. november nyolcadikán kezdődött az evangélikus felügyelők immáron hagyományossá vált találkozója, a Révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban. A három nap alatt az egyszázalékos kampány, a reformáció 500. évfordulójára való készülés és pályázatikérdések is megvitatásra kerültek/kerülnek. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna
A találkozó péntek este vacsorával kezdődött, ami után Prőhle Gergely országos felügyelő köszöntötte az egybegyűlteket, majd dr. Fabiny Tamás püspök nyitó áhítata után a Reformációi Emlékbizottság munkájáról és a reformáció 500. évfordulójára való készülésről esett szó.
A szombati napon Gáncs Péter püspök áhítata után egyházunk korábbi kampányairól és az idei év kampányának tanulságairól beszélt Horváth-Bolla Zsuzsanna. A vetítettképes előadás anyagát cikkünkhöz mellékeljük.
Az egy százalék és az önkéntesség kérdéséről ezután Haba Gábor újpesti felügyelő tartott részletes előadást. A médiafelületeken való megjelenéseken túl ugyanis nagy szükség lenne arra is hogy gyülekezeti tagjaink saját felelősségüknek érezzék a kampány támogatását, segítését.
Az 1%-os kampány médiás szemszögből való megvilágítására Várhelyi Endre médiaszakembert kérték fel, aki érdekfeszítő előadásában a kommunikáció kezdeteitől napjainkig végigtekintette a fontos információs csatornákat és ezeket elemezte az evangélikus egyház kampányának szempontjából.
Pályázatok és közösségépítés címmel ezután Buday-Malik Adrienn tartott előadást.
Este Szemerei János püspök áhítata következik még, majd vasárnap a felügyelők majd egy záró istentisztelettel búcsúznak a konferenciától, amelyen Hafenscher Károly fogja az Igét hirdetni.

Csatolt állományok: 1szazalek.pdf -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!